Corovum bestaat 12,5 jaar!

Eigenaar Johan Kraeima schreef op 1 december 2006 zijn bedrijf in onder de naam Corovum Advies BV.
Deze naam is afgeleid van zijn achternaam. De Latijnse naam voor kraai is Corvus en voor ei is dat Ovum.

In het begin was Johan een echte éénpitter. In maart 2008 kwamen de eerste 2 projectleiders in dienst. Pas eind 2011 ging het personeelsbestand groeien.
Momenteel zijn er 10 medewerkers in dienst.
De administratie deed hij in het begin zelf, op zijn zolderkamertje, ondersteund door zijn boekhouder.
Half 2012 kwam er een secretaresse hem ondersteunen.

In 2014 was er een mijlpaal: een eigen kantoor wat we huurden op het Stationsplein in Gouda. Dat was even wennen want hiervoor deden we alles via de ‘cloud’.
Begin 2018 kwam een grote verandering: we kochten een kantoorpand waar we in april naartoe zijn verhuisd!

Bij het verstrijken van de jaren hebben we medewerkers zien komen en gaan.
Maar ook qua werk was er een gevarieerd (wisselend) aanbod.

In maart 2016 zijn wij voor het eerst NEN-EN-ISO 9001 gecertificeerd. In september 2016 daarnaast ook NEN 4400-1 gecertificeerd. Hier blijven we natuurlijk continue aan werken om dit zo te houden.

En nu dus een nieuwe mijlpaal: Corovum bestaat 12,5 jaar! En daar zijn we best een beetje trots op!

Personeel

We hebben een klein en leuk team van projectleiders, werkvoorbereiders, tekenaars en secretaresse. Wij zijn daarnaast altijd op zoek naar directe versterkingen en nieuwe talenten. Heb je interesse om bij ons te komen werken? Kijk dan snel op onze website!

Ook als MBO-stagiair ben je bij ons aan het goede adres. Sinds 1 april 2019 zijn wij gecertificeerd als erkend leerbedrijf voor het opleiden van stagiairs voor de opleiding Middenkaderfunctionaris Infra.
Kijk hiervoor op onze Stagemarkt.

Als team hebben wij jaarlijks een Corovum-dag. Onlangs hebben we een XL-versie hiervan gedaan voor ons jubileum.
Via deze LinkedIn-post een korte impressie hiervan.

Duurzaam kantoor

Met veel energie zijn we het certificeringstraject van de CO2-prestatieladder ingegaan. In haar doen en laten had Corovum Advies BV veel gedaan om de reductie van CO2 in praktijk te brengen, maar was dit nog niet structureel in onze bedrijfsvoering geborgd.

Als bedrijf letten wij bijvoorbeeld op vermindering van uitstoot van zakelijk verkeer, het opwekken van zonne-energie, vermindering van print- en papierwerk en werknemers en relaties herinneren van het milieubewustzijn.

Ons kantoor heeft het energielabel A verkregen. Sinds vorig jaar maken wij gebruik van zonnepanelen voor het opwekken van groene stroom. Het kantoor betreft een energiezuinig gebouw, ten opzichte van een doorsnee kantoorgebouw levert het pand een energiebesparing op van circa 60%.

Recent hebben wij het certificaat voor de CO2-prestatieladder niveau 3 verkregen!
Lees hier alles over onze CO2-prestatieladder.

Projecten

Wij zijn een jong en enthousiast adviesbureau binnen de civiele techniek. Vanuit de rol als adviseur ondersteunen wij onze opdrachtgevers bij de realisatie van projecten op het gebied van infrastructuur, civiele techniek en ruimtelijke ordening. We treden hierbij op als projectmanager, projectleider of adviseur namens de opdrachtgever en verzorgen bovendien de benodigde ingenieursdiensten. Hiervoor hebben wij de beschikking over een ingenieursbureau, dat nauw samenwerkt met onze adviseurs bij de klant.

De afgelopen 12,5 jaar hebben we heel wat mooie projecten mogen doen. Vinexlocatie Rhoon Portland is 1 van de eerste projecten. Een voorbeeld van een langlopend project is Goudse Spoorzone. Een recent project is Sint Sebastiaanbrug in Delft.